• Vätterhem

Rockringskonster och akrobatik

| 2018-05-17

Besökarna på Öxnehagadagen kan förvänta sig minst sagt häftiga upplevelser då det bjuds på såväl rockringskonster som akrobatik.

Ici Perfomance som består av Melinda och Mattias Kant är Jönköpings läns enda professionella cirkusartister och kommer att delta i karnevalståget där de bjuder på akrobatiska konster och jonglering. De har även en station i hinderbanan där deltagarna utmanas i lättare akrobatik och jonglering med ringar och bollar.
-Nycirkus är en fantastisk vacker konstform och det är häftigt att artisterna har en så stark publikkontakt. Det är konstform som växer jättesnabbt i Sverige, säger Hellen Smittenberg, konstnärlig ledare för JONK ! Scenkonst.

"Häftigt, lekfullt och vackert" 
Men karnevalståget bjuder på ytterligare häftiga inslag då rockringsartist Kari Panska uppträder. Hon är från Polen men bor i Barcelona där hon uppträder både på scener och i gatumiljön. Ringarna blir som hennes danspartners som rör sig i spiraler runt henne. Hon är känd för sina improvisationer och kommer att göra gruppen ”Högt i tak” sällskap på scenen. Hon kallar sin teknik för flow.
-Jag tycker mycket om att se Kari låta rockringarna nästan flyta uppe och nere runt henne. Det är häftigt, lekfullt och vackert. Musiken avgör stämningen, säger Hellen Smittenberg. 

I samarbete med JONK! Scenkonst

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading