• Vätterhem

Öxnehagadagen 19 maj

JIREEL toppar Öxnehagadagen

Evenemang | Öxnehaga | 2018-05-07

Räkna med ordentligt tryck 19 maj när JIREEL kommer till Öxnehaga. Med ett helt nytt album, P3 Guld pris som årets artist och Grammis för årets nykomling är det helt klart en av Sveriges just nu hetaste artister som står på scen. Och precis som vanligt är det givetvis fritt inträde!

Den unga rapparen, född i Angola, uppvuxen i Rågsved söder om Stockholm har på kort tid gått från att vara ett uppmärksammat Hiphoplöfte till fullfjädrad stjärna. Musikkarriären började annars som 10­-åring i kyrkokören och tog sig vidare i en enkel studio i fritidsgården i Rågsved där JIREEL gjorde musik med sina kompisar. Det gjorde han så bra att han fick skivbolagskontrakt redan som 15-­åring.

»I en enkel studio i fritidsgården gjorde JIREEL musik med sina kompisar så bra att han fick skivbolagskontrakt redan som 15-­åring.«

Man of 2018! 
Debutsläppet skedde i november 2015 med låten »Här & Nu« och JIREEL har sedan dess fortsatt leverera hits på hits med sin kaxiga och samtidigt så personliga, moderna stil. Låtar som »Som Mig«, »Langa Luren« och superhiten Cataleya« gjorde 2016 till hans genom­brottsår. Efterföljande debut-­EP:n »Jet­tad« från 2017 omnämns redan som en milstolpe inom svensk hiphop – och när JIREEL fick den stora äran att avsluta hela Grammisgalan samma år fick vi se smakprov på en strålande liveartist.

Förra året fortsatte JIREEL att ösa ur sig grymma singlar som »Man of the Year« och »Tagga«, sida vid sida med att turnera landet runt. Med nyss släppta debutalbumet »18« liveframträdande på P3 Guld, pris som Årets artist« på samma gala och Grammis-nomineringar i plural, har den unga stjärnan redan klivit in i 2018 som en av årets stora vinnare.

JIREEL
Namn: JIREEL Lavia Pereira
Ålder: 18 år
Bor: Hagsätra, Stockholm
Gör: Studerar på Kärrtorps gymnasium och Hiphopartist
Aktuell som: Uppträder som huvudakt på Öxnehagadagen och har nyligen släppt sitt debutalbum 18. Fick P3 Gulds pris som årets artist och Grammis för årets nykomling.

 

Läs mer om Öxnehagadagen

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading