• Vätterhem
  • Vätterhem
  • Vätterhem
  • Vätterhem

Österängsdagen 2016

Evenemang | Österängen

Årets Österängsdag blev en riktig framgång. Angelia Noorni, konferencier för dagen, höll ihop scenprogrammet på ett strålande sätt. Scenprogrammet innehöll bland annat musikfrågesport med Musik Kalabalik, Dansbandsklassiker med Angelia, Sinatras pärlor och dans av lokala förmågor.

Nytt för i år var även priset Årets prestation som tilldelades Dona Hariri. Dona är uppvuxen på Österängen och är utbildad jurist hon har ett stort engagemang och driv att ge alla människor rätt att känna till sina rättigheter och arbetar ideellt för att göra juridiken tillgänglig för alla. Genom ”Jurister på Stockholms central” har Dona organiserat hjälp till nyanlända flyktingar. Hon har även varit programledare för SVT:s program Justitia.

Motivering: Med sina kunskaper om juridik förmedlar Dona Hariri lag och rätt till många i vardagliga situationer. Med sin positiva drivkraft har Dona lyckats dela med sig av sin kunskap och erfarenhet av Lagboken och ge människor kännedom om sina rättigheter och skyldigheter. Genom sin uppväxt på Österängen är Dona en förebild för barn och unga på området och därför vill Vätterhem lyfta fram hennes insatser som ÅRETS PRESTATION 2016.

Dagen erbjöd någonting för alla. För de minsta fanns det flera aktiviteter att välja mellan de kunde bland annat uppleva en sagostig med Vulkanteatern, prova ponnyridning eller leka fritt i hoppborgen. Alla barn fick även möjlighet att leka med nygamla leksaker och byta bort de leksaker som de själva vuxit ifrån eller tröttnat på, genom ett samarbete mellan Retoy och Vätterhem. Många glada skratt hördes från alla barn, som dessutom hade hunnit byta ett 60-tal leksaker med varandra innan dagen var slut. På utställningsområdet fanns flera föreningar och organisationer på plats, vilket var riktigt roligt att se. 

Ett stort tack till alla som kom och gjorde vår dag till en riktig fest! 

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading