Vill du översätta webbsidan?

170 nya studenter har flyttat in!

Högskolan har startat och 170 nya studenter har flyttat in i Vätterhem studentbostäder. Vätterhem har cirka 600 studentbostäder varav 550 stycken på Råslätt och 50 stycken i centrum.

I år har vi flera studenter från Holland och Mexiko, men även länder som Colombia, Indonesien och Irland finns representerade.
Under januari har personalen på studentområdet arbetat för fullt med att ta emot nya studenter och hjälpa dem att komma till rätta. Vätterhem har två stycken bovärdar, en förvaltare samt en studentsamordnare som arbetar i området. Vi har även en lokal studentreception på Sockertoppen där förvaltaren Eva arbetar. Hon hanterar störningar, underhållet av lägenheterna, samt säljer busskort med mera. På området arbetar även bovärdarna Sandra (Kärrhöksgatan 80-88) och Ingrid (Kärrhöksgatan 90-100) till dem vänder sig studenterna när de behöver hjälp med någonting i bostaden exempelvis reparationer och upplåsningar. De sköter även det praktiska i fastigheterna så som städning av trappor och tvättstugor.
Studentsamordnaren Maiwand arbetar 8 timmar i veckan för RSF och anordnar bland annat event och fester på området.

Råslätts studentförening – För ett bättre studentliv
Studenter som bor i Råslätts studentboende har sin egen studentförening. Råslätts studentförening (RSF) drivs av Maiwand Osman tillsammans med studenter på området, de arbetar med att öka kvaliteten på studentlivet på Råslätt. RSF (genom några studenter) driver även Café/reception på Sockertoppen på kvällarna. Där kan du också låna spel, dammsugare, få hjälp med att scanna eller skriva ut dokument med mera.
RSF anordnar också olika typer av tävlingar, fester, sammankomster och resor för sina medlemmar. Allt arbete i RSF planeras och organiseras av RSFs styrelse. Styrelsen brukar bestå av studenter från olika länder som frivilligt vill bidra till skapandet av ett bättre studentliv för sig själva och andra studenter i Råslätts studentområde.

Är du intresserad av att engagera dig?
Kontakta studentsamordnare Maiwand Osman

Studentportalen - Samlar infon om ditt boende
Vätterhem har inlett arbetet med en ny studentportal i form av en mobilapplikation. Målet är att skapa en lättillgänglig och användarvänlig applikation, där våra studenter enkelt kan finna information rörande sitt boende, regler, avtalsfrågor med mera.

Har du några idéer eller förslag på vad applikationen ska innehålla?
Kontakta oss och dela med dig av dina tankar, skicka ett mejl till: redaktor@vatterhem.se och skriv »Studentportal« i ämnesfältet.
Har du någon innovativ och kul idé kan vi belöna dig med ett par biobiljetter.